Opdrachtgever

Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, Bureau Huisvesting

Toelichting

Eén van de grote uitdagingen bij deze verbouwing is het organiseren van complexe ruimtelijke relaties binnen een relatief klein oppervlak. Belangrijke interacties tussen personeel, bezoeker en arrestant zijn leidmotief voor de herindeling van het wijkteambureau. Grote glazen puien gevuld met “elektrisch” glas maken verschillend gebruik van de plattegrond mogelijk (met het gemak van één druk op de knop).Variërend van de gewenste privacy tot het overzicht over de gehele publieke ruimte.De combinatie van de oranje vloeren met de lambrizering van tegelwerk verbinden alle ruimten tot één geheel en geven het wijkteambureau Ruyschstraat haar eigen gezicht. De uitwerking van de sociale ruimte is een pilot project geworden van het door Ruoff Architecten uitgevoerde onderzoek naar de toepassing van een globaal catering concept voor de Politie Amsterdam-Amstelland.

De kelder en de begane grond samen beslaan ca. 800m2.

Toon in Google Maps.

Gerelateerde projecten