Opdrachtgever

Stichting Pensioenfonds TNO

Toelichting

Op initiatief van het pensioenfonds van TNO is aan de Laan van Zuidhoorn in Rijswijk huisvesting gerealiseerd voor vier pensioenfondsen.

Het gebouw bevindt zich aan de rand van Rijswijk en biedt zicht op het omliggende landschap. Een met zorg ingerichte tuin op het dak van een de parkeergarage begeleidt de bezoeker naar de entree.

Een vijver geeft het kantoor een levendige uitstraling en verzorgt het benodigde compenserend wateroppervlak. De in het ontwerp geïntegreerde steiger biedt ruimte aan informele bijeenkomsten in de buitenlucht.

Ons bureau heeft ook de gelegenheid gekregen de gezamenlijke ruimten in te richten. Hiervoor zijn niet alleen de stoelen en tafels gekozen, maar ook diverse interieur elementen ontworpen. Onder andere een balie en waterwand in de entree hal en een pantry meubel voor de vergaderzaal.

Kunstenaar Coen de Jong heeft in de parkeer garage een bijzonder kunstlicht project gerealiseerd waarbij het personeel van de diverse TNO divisies een belangrijke rol speelt.

De globale omvang van het project betreft ca. 2600m2 dit is exclusief de parkeergarage met plaats voor 34 personen auto’s.

Toon in Google Maps.

Gerelateerde projecten